Inspectie J&V onderzoekt dodelijk misdrijf Rode Klif

LELYSTAD • Di 21 mei 2019 | 16:34 • Dinsdag 21 mei 2019 | 16:34

De Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoekt het dodelijk misdrijf dat eind vorige maand plaatsvond aan de Rode Klif in Lelystad. Daar werd een man van 72 dood gevonden in zijn appartement.

De inspectie bevestigt voor het eerst dat één van de opgepakte verdachten een tbs'er is die proefverlof had. Dit werd eerder al gemeld door De Telegraaf. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar uit de Oostvaarderskliniek in Almere.

Net voor het dodelijk misdrijf startte de inspectie een thema-onderzoek naar de besluitvorming over het verlenen van vrijheden aan tbs'ers. Als die in de laatste fase van hun behandeling zitten, krijgen ze vrijheden zoals verlof buiten de inrichting, om zich voor te bereiden op een terugkeer in de samenleving. Dit kan een gevaar betekenen voor de maatschappelijke veiligheid. De inspectie hoopt met het onderzoek knelpunten en verbeterpunten te signaleren om het aantal incidenten terug te dringen.

De resultaten van het onderzoek naar het misdrijf aan de Rode Klif worden, als ze relevant blijken, ook meegenomen in het thema-onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel