Akkoord over nieuwbouw zwembad Het Baken

ZEEWOLDE • Di 28 mei 2019 | 21:31 • Dinsdag 28 mei 2019 | 21:31

Zeewolde krijgt een nieuw zwembad en sporthal Het Baken wordt gerenoveerd. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond besloten. De totale operatie kost minimaal 15,2 miljoen euro en moet volgend jaar zomer beginnen.

De meeste politieke partijen in Zeewolde willen vooral haast maken met de besluitvorming. Het onderzoek van een alternatief, de zogenoemde spiegelvariant, zou volgens sommige raadsleden te veel vertraging opleveren.

Wel bestaan zorgen over de zwemmers en het zwembadpersoneel, die tijdens de nieuwbouw ruim anderhalf jaar lang moeten uitwijken naar omliggende zwembaden. De raad wil dat het college van burgemeester en wethouders daar een oplossing voor vindt.

Vrees voor extra kosten
Oppositiepartijen vrezen dat het niet bij 15,2 miljoen euro blijft en dat er de komende jaren veel onvoorziene kosten bijkomen. Ook kwam oud zeer naar boven omdat er een aantal jaar geleden al over nieuwbouw van het zwembad is gesproken op een andere plek. Zeewoldenaren konden daardoor gewoon blijven zwemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel