Bouw biomassacentrale start in juni

ALMERE • Do 30 mei 2019 | 21:07 • Donderdag 30 mei 2019 | 21:07

Er komt een biomassacentrale in Almere, de bouw begint in juni. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de SP Almere aan het college van burgemeester en wethouders.

De SP heeft het vermoeden dat het de bedoeling is dat de centrale op de plek komt waar voorheen de warmtekrachtcentrale stond. De SP is tegen de komst van zo'n op hout gestookte centrale vanwege de uitstoot van fijnstof.

De Socialistische Partij hoopt dan ook dat bewoners in actie komen nu bekend is geworden dat zo'n centrale er komt. Officieel kan er niks meer gedaan worden tegen de bouw, die is vergunningvrij. De centrale komt er om warmte te leveren voor de stadsverwarming.

Verrast door besluit
Fractievoorzitter Hans Everhard van de SP in Almere baalt ervan dat raadsleden en inwoners van Almere niet op de hoogte zijn gesteld van het voornemen om zo'n centrale te bouwen. "De bouw is weliswaar vergunningvrij, maar ik vind toch dat wij als raad geïnformeerd hadden moeten worden over dit besluit zodat we er op zijn minst ons zegje over hadden kunnen doen en in gesprek kunnen gaan met het college. Het college heeft ook informatieplicht en ik snap niet dat dit zo op een slinkse wijze wordt uitgevoerd."

Everhard vreest dat de fijnstof voor gezondheidsproblemen gaat zorgen. Het college zegt aan de EU-normen voor schone lucht te voldoen en verwacht dat de centrale niet of nauwelijks invloed zal hebben op de luchtkwaliteit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel