Meerdere boeren beroofd van gps-systemen

LELYSTAD • Do 30 mei 2019 | 17:26 • Donderdag 30 mei 2019 | 17:26

Bij zeker zes boerderijen in de buurt van Lelystad zijn in de nacht van woensdag op donderdag bij inbraken gps-systemen voor trekkers gestolen. Dat laten verschillende gedupeerden aan Omroep Flevoland weten.

Het gaat om boerenbedrijven aan de Lisdoddeweg en de Zeebiesweg. Een nieuw gps-systeem kost al gauw 20.000 euro en ook de schade die is ontstaan bij de diefstal is groot, aldus gedupeerden. De systemen worden gebruikt om een trekker zelf recht op het land te laten rijden.

Agrariër Martin Janssen zag op zijn camera-opnames dat het gaat om twee inbrekers. Zij verplaatsten zich volgens hem per fiets. De fietsen werden ook gestolen bij de boerderijen. Janssen: "Bij mij zijn twee gps-systemen gestolen. De schade bedraagt zo'n 40.000 euro."

Ook bij zijn buurman zijn twee gps-systemen gestolen. "Mijn buurman werd wakker en heeft de politie gebeld. Toen is de politie met vier auto's hiernaartoe gekomen. Met een hond is gekeken naar van sporen van de eventuele daders". De politie heeft de zaak in onderzoek.

Al enkele maanden worden er veel gps-systemen gestolen bij boeren in onder meer Zeeland en West-Brabant. Hier werden ook Kamervragen over gesteld. De politie in Zeeland liet eerder weten dat de kwestie wordt opgepakt door de landelijke politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel