Maatregelen tegen zandoverlast op Markerwaarddijk

LELYSTAD • Ma 3 juni 2019 | 22:05 • Maandag 3 juni 2019 | 22:05

Rijkswaterstaat neemt extra maatregelen tegen de zandoverlast op de dijk Enkhuizen-Lelystad. Het zand komt van de onlangs aangelegde oevers, die zijn neergelegd om de dijk te verstevigen. Door harde wind komen de laatste tijd flinke hoeveelheden zand van de oevers op de provinciale weg terecht.

Dit leidt tot verminderd zicht en vertraging. Automobilisten remmen af, motorrijders rijden stapvoets, omdat ze bang zijn om te vallen. Bij Omroep Flevoland kwamen de afgelopen tijd diverse telefoontjes en filmpjes van verontruste weggebruikers binnen.

Bij meldingen van zandoverlast stuurt de aannemer een veegwagen de dijk op. Een paar maal is de dijk ook enkele uren helemaal afgesloten geweest. Er lag dan zo veel zand dat het weggeschept moest worden.

Rijkswaterstaat heeft eerder al gras gezaaid om het zand vast te houden. Tot dit gras voldoende gegroeid is, worden de vlaktes nu met een dun laagje aarde bedekt, zodat het zand niet meer kan verstuiven. Verder zullen schermen die langs de dijk stonden om zand tegen te houden, waar nodig gerepareerd en versterkt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel