Extreem weer treft vooral Noordoostpolder

FLEVOLAND • Di 4 juni 2019 | 22:22 • Dinsdag 4 juni 2019 | 22:22

Onweer, zware windstoten en hevige regenval hebben vooral Emmeloord en omgeving getroffen. De politie maakte dinsdagavond zeventien keer melding van schade in de provincie. De meeste meldingen kwamen uit Noordoostpolder.

De brandweer uit Lelystad moest hier bijspringen om alle problemen op te lossen. Het ging om onder meer omgevallen bomen, en op veel wegen in Noordoostpolder lagen tal van kleinere takken.


In de Weerribben in de wijk De Erven in Emmeloord zijn bij zeker 8 woningen dakpannen afgewaaid. Er was ook schade aan woningen aan de Verhaarlaan, Graafschap en Gelderland. Een aantal huizen had waterschade.Bij de Dierenkliniek aan de Espelerlaan waren een boom en een lantaarnpaal omgevallen. In de Deltastraat viel een boom deels op een auto. Meerdere bomen langs de Zwartemeerweg in Kraggenburg zijn tegen de vlakte gegaan.

De gemeente Noordoostpolder roept inwoners op om afgewaaide takken of omgewaaide bomen door te geven zodat die zo snel mogelijk opgeruimd kunnen worden.

Het KNMI had dinsdagavond voor de provincie Flevoland code oranje afgegeven. Sinds het begin van de avond trok een actieve buienlijn vanuit Frankrijk over ons land. Op verschillende plaatsen regende het erg hard en onweerde het stevig. Rond 1 uur 's nachts werd code oranje voor het hele land ingetrokken.
WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel