'Regionale omroepen moeten NPO3 vullen'

FLEVOLAND • Wo 5 juni 2019 | 17:03 • Woensdag 5 juni 2019 | 17:03

Televisiezender NPO3 gaat ingrijpend veranderen en zal grotendeels gevuld worden door de regionale omroepen. Volgens de NOS melden Haagse bronnen dat de coalitiepartijen het eens zijn geworden over de toekomst van de publieke omroep. In de nieuwe opzet verdwijnen de meeste programma's van de NPO van het derde net.

Wanneer en op welke manier de regionale omroepen de zender gaan bedienen is niet bekend. Directeur/hoofdredacteur Allard Berends van Omroep Flevoland zegt van niets te weten. Hij wacht de plannen af voor hij kan reageren.

De overkoepelende organisatie van de regionale omroepen, Stichting RPO, wil op dit moment ook niet reageren en wacht de aangekondigde brief van minister Arie Slob van Media af.

Volgens het akkoord zouden de drie Nederlandse zenders ook reclamevrij worden tot 20:00 uur. Of dat ook gaat gelden voor de zenders van de regionale omroepen is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel