Grofvuil binnenkort weer aan huis opgehaald

LELYSTAD • Do 6 juni 2019 | 15:28 • Donderdag 6 juni 2019 | 15:28

Inwoners van Lelystad hoeven in de toekomst hun grof afval zoals versleten bankstellen, matrassen, vloerbedekking, kasten en stoelen niet meer zelf weg te brengen. Het vuil wordt dan weer aan huis opgehaald.

Met dat voorstel komt het college van burgemeester en wethouders. Het plan houdt in dat je een afspraak kunt maken voor het ophalen van grofvuil en dat HVC dat op twee dagen per week gaat doen.

Tegengaan van dumpingen
Door afval gratis op te halen moet voorkomen worden dat mensen de spullen dumpen naast ondergrondse afvalcontainers. Iets wat op dit moment geregeld voorkomt.

Met de komst van meer ondergrondse inzamelpunten, ten koste van containers aan huis, zou de hoeveelheid zwerfafval wel eens flink kunnen toenemen. Een meerderheid van de gemeenteraad riep het college vorig jaar dan ook op te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het gratis ophalen van afval.

Vaste route
Als alternatief ligt de optie voor om het afval wekelijks via een vaste route op te halen. Ook één in plaats van twee dagen huis-aan-huis behoort nog tot de mogelijkheden. Het is aan de gemeenteraad om een definitieve keuze te maken.

De gratis aanhangwagenservice die de gemeente aanbiedt, waarmee inwoners zelf grof afval weg kunnen brengen naar het afvalstation aan de Zeeasterweg, blijft voorlopig ook nog bestaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel