Hoorzitting over winkelcentrum

LELYSTAD • Vr 21 juni 2019 | 6:31 • Vrijdag 21 juni 2019 | 6:31

De gemeenteraad van Lelystad houdt volgende week donderdagavond een hoorzitting over het winkelcentrum. De politiek wil van ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners horen wat zij van het Stadshart vinden.

De hoorzitting is een initiatief van de VVD, ChristenUnie en GroenLinks. Aanleiding is onder meer de leegloop in het centrum. Landelijke ketens als The Sting, Douglas en H&M sloten bijvoorbeeld de deuren. Op dit moment staat 20 procent van het winkeloppervlakte leeg.

Raad op nieuwe gedachten brengen
''Het stadscentrum kent veel eigenaren en gebruikers. Zij zijn belangrijk als het gaat om de toekomst van het centrum. De gemeenteraad wil daarom graag hun opvattingen en ideeën horen. Niet omdat dat morgen meteen tot grote veranderingen leidt. Wel omdat het de raad op nieuwe gedachten kan brengen en om bij allerlei besluiten die zij neemt rekening te houden met deze bijdrage.'' aldus de initiatiefnemers.

Voor de hoorzitting zijn verschillende mensen uitgenodigd die met het centrum te maken hebben. De avond is openbaar en voor iedereen te volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel