Nog een geval van mazelen geconstateerd

URK • Vr 28 juni 2019 | 17:42 • Vrijdag 28 juni 2019 | 17:42

Op Urk is bij nog één kind mazelen vastgesteld. Dat maakt GGD Flevoland bekend. Het kind stond in contact met één van de twee gezinnen bij wie de mazelen eerder werden aangetroffen. Het nieuwe geval is volgens de GGD niet meer besmettelijk.

Dinsdag werd bekend dat op Urk bij tien mensen de mazelen was vastgesteld. De tien Urkers maken deel uit van twee gezinnen op het vissersdorp. Toen de GGD de besmetting bekendmaakte, was de ziekte bij hen al niet meer besmettelijk.

De GGD roept inwoners wel op zich de huisarts te melden als ze opvallende verschijnselen, zoals rode vlekken op hun lichaam hebben, of hebben gehad. Dat kan een symptoom zijn van waterpokken, maar ook van mazelen.

De GGD doet momenteel onderzoek naar de mensen met wie het nieuwe geval in contact is geweest. Dan kan worden gekeken of het kind mogelijk de ziekte op anderen heeft overgedragen.

In 2013 vond op Urk een uitbraak van mazelen plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel