Philadelphia-cliënten verhuizen later door faillissement Noordersluis

EMMELOORD • Wo 3 juli 2019 | 13:17 • Woensdag 3 juli 2019 | 13:17

Het faillissement van bouwbedrijf Noordersluis in Lelystad heeft elders in de provincie gevolgen. Zo'n 45 cliënten van Philadelphia in Emmeloord kunnen pas later naar hun nieuwe woonvoorziening verhuizen.

Op de hoek van de Urkerweg en de Scandinaviëlaan in Emmeloord laat de zorginstelling drie nieuwe woongebouwen en een pand voor dagbesteding bouwen. De woonruimtes zijn bestemd voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking en ouderen met een verstandelijk beperking.

De cliënten zouden in september naar hun nieuwe plek verhuizen. Door het faillissement van de bouwer gaat dat niet meer lukken. Philadelphia heeft nog niet van de curator gehoord hoe het met de bouw verder gaat.

Verrast
Philadelphia zegt geen noodscenario's te hoeven bedenken. De cliënten die het aangaat, kunnen langer in hun huidige woonruimte blijven. De zorggroep is wel verrast door het faillissement. Volgens locatiemanager Roel van der Maten lag de bouw mooi op schema. Maandagochtend zag hij op de bouwplaats dat er niet gewerkt werd . Toen merkte hij voor het eerst dat er iets aan de hand was.

Philadelphia onderzoekt nog welke financiële gevolgen de ontstane vertraging heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel