Bezuiniging Stad & Natuur definitief van de baan

ALMERE • Vr 12 juli 2019 | 14:13 • Vrijdag 12 juli 2019 | 14:13

De gemeenteraad van Almere heeft besloten om de voorgenomen bezuiniging op Stad & Natuur definitief terug te draaien.

Stad & Natuur beheert in Almere acht locaties, waaronder kinderboerderijen. Maar ook Het Klokhuis en Het Vroege Vogelbos zijn van de stichting. Kinderen uit het basis- tot en met voortgezet onderwijs krijgen hier les in natuur en natuurbeheer.

De stichting krijgt dit jaar ruim een miljoen euro subsidie van de gemeente, maar het college wilde daar een half miljoen vanaf halen. Die korting werd in april al teruggeschroefd naar een ton. Volgens Stad & Natuur zou ook dit bedrag nog leiden tot sluiting van locaties, ontslag van collega's en het stoppen van activiteiten.

In mei overhandigde Stad & Natuur een petitie tegen de bezuinigingen aan de gemeente. Deze was ruim 2400 keer ondertekend. Een meerderheid van GroenLinks, D66, VVD, PvdA en ChristenUnie wilde de bezuiniging ook helemaal van tafel hebben en diende daarvoor een amendement in. Dat amendement werd donderdag aangenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel