Curatoren beletten onderzoek faillissement ziekenhuizen

FLEVOLAND • Vr 12 juli 2019 | 18:34 • Vrijdag 12 juli 2019 | 18:34

De curatoren weigeren documenten te delen met de commissie die onderzoek doet naar de faillissementen van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Daardoor kan de commissie haar werk niet goed uitvoeren. Dat schrijft minister Bruins voor Medische Zorg in een brief aan de Tweede Kamer.

De curatoren hebben over het verstrekken van de documenten geen afspraken kunnen maken met de commissie. Ze wilden dat de commissie sommige partijen buiten schot hield, waaronder de curatoren zelf. Daar ging de commissie niet mee akkoord.

De twee curatoren namen het beheer van de Flevolandse ziekenhuizen over toen die failliet gingen. De onderzoekscommissie heeft afspraken gemaakt met onder meer zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de curatoren van het failliete MC Slotervaart in Amsterdam om documenten te krijgen, maar dat is niet gelukt met de curatoren van de Flevolandse ziekenhuizen.

Bruins doet nog een laatste poging om de ruzie tussen de onderzoekscommissie en de curatoren op te lossen. Hij nodigt hen uit voor een gesprek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel