Kinderen waarschuwen buurt voor eikenprocessierups

LELYSTAD • Zo 14 juli 2019 | 11:33 • Zondag 14 juli 2019 | 11:33

Sam, Sammie en Gijs uit de Zuiderzeewijk in Lelystad willen buurtbewoners attent maken op de gevaren van de eikenprocessierups in hun straat. Er staan drie eiken met daarin grote nesten met de beestjes. Veel voorbijgangers krijgen last van jeuk, en daarom hebben de kinderen met stoepkrijt opvallende waarschuwingen gemaakt op de weg.

"Ik heb al doorgegeven aan de gemeente dat we veel last hebben van de rupsen, maar tot nu toe doen die niets", vertelt initiatiefnemer Ada. "Toen bedachten we een manier om zelf andere mensen te waarschuwen." Samen met kinderen uit de buurt heeft ze opvallende stoepkrijttekeningen gemaakt op straat en A4tjes aan de boom gehangen. "Er lopen veel honden, en sommige mensen weten niet hoe ze een eik kunnen herkennen", vertelt Ada.

Voorbijgangers reageren positief: "Mensen die langsreden staken hun duim op toen we bezig waren met de waarschuwingen", zegt Ada. Samen met de kinderen is ze van plan om nog meer waarschuwingen te maken. Maar het liefst ziet ze dat de gemeente dit voortaan doet. "Ze zouden op zijn minst linten moeten ophangen, en volgend jaar moeten ze van begin af aan goed bestrijden".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel