Knipscheer wil alsnog toestemming voor puinbreker

DRONTEN • Ma 15 juli 2019 | 15:20 • Maandag 15 juli 2019 | 15:20

Infrastructuurbedrijf Knipscheer wil toestemming van de Raad van State om puin te breken aan de Installatieweg in Dronten. Het bedrijf wil 12 keer per jaar maximaal 10.000 ton puin breken bij hun pand. De gemeente Dronten is het hier niet mee eens vanwege geluidsoverlast voor omwonenden.

De gemeente heeft in 2012 een vergunning verleend aan Knipscheer voor een puinbreker. Omwonenden hebben in 2015 geklaagd over het geluid, waarop de gemeente een 'puinbreekstop' oplegde. Het bedrijf krijgt geen nieuwe vergunning, ondanks dat de nieuwe plek waar Knipscheer puin wil breken, ver van woningen afligt.

Concurrent Post en Haveman kreeg wel een vergunning van de gemeente om puin te breken. De gemeente erkent dat dit een fout is geweest. De Raad van State bekijkt of Knipscheer niet ongelijk is behandeld en of het bedrijf alsnog recht heeft op een vergunning. De uitspraak is binnen enkele weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel