Grote brand verwoest bedrijf bij Marknesse

NOORDOOSTPOLDER • Di 30 juli 2019 | 18:42 • Dinsdag 30 juli 2019 | 18:42

Een grote brand heeft dinsdagavond een bedrijf verwoest aan de Blokzijlerdwarsweg bij Marknesse. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt. Om 23:15 uur meldde de brandweer dat er bij de brand een kleine hoeveelheid asbest is aangetroffen op het erf.

Zwarte rookwolken waren in de verre omtrek te zien, van Almere tot Friesland. Vanwege de wind richting het oosten ging de rook niet richting het dorp Marknesse, maar richting Overijssel. Op sommige plekken vielen daar zwarte resten naar beneden. De brandweer heeft de deeltjes onderzocht, en concludeert dat ze geen kwaad kunnen voor de volksgezondheid.

De melding kwam rond 18:15 uur binnen bij de brandweer. De brand vond plaats in loodsen van het bedrijf VS Apple Industries BV, een groothandel waar appels worden verwerkt tot moes en compote. De loodsen zijn als verloren te beschouwen. Het woonhuis staat nog overeind.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel