BeekmanKlinieken verhuist naar Middendreef

LELYSTAD • Vr 2 augustus 2019 | 8:00 • Vrijdag 2 augustus 2019 | 8:00

De BeekmanKlinieken in Lelystad gaat verhuizen naar een pand aan de Middendreef in het centrum van de stad. De kliniek voor plastische chirurgie was tot voor kort gevestigd in het ziekenhuisgebouw. Na de overname van het MC Zuiderzee door het St Jansdal is het huurcontract echter beëindigd. St Jansdal heeft voor plastische chirurgie eigen artsen in dienst en werkt samen met ziekenhuis Isala in Zwolle.

In het pand aan de Middendreef zitten al de kaakchirurg en reumatologen, die na het faillissement van het ziekenhuis niet door St Jansdal werden overgenomen. Volgens BeekmanKlinieken is in Lelystad en omgeving veel vraag naar plastische chirurgie. Daarom wordt gekeken of de praktijk kan uitbreiden. Een beslissing daarover wordt later deze zomer genomen, zo laat een woordvoerder weten.

In mei nog kort geding
In mei verloor BeekmanKlinieken een kort geding tegen St Jansdal. Volgens de kliniek had het ziekenhuis ongevraagd twee patiënten benaderd om over te stappen. De rechter vond dat daar niet genoeg bewijs voor was.

Ook had Beekman een conflict met St Jansdal over de medische dossiers van patiënten. Die waren na het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen door de curator overgedragen aan St Jansdal, waardoor Beekman er geen toegang meer toe had. Vlak voordat over de dossiers in kort geding zou worden gesproken bereikten de kliniek een akkoord met de curator.

Correctie:
In de oorspronkelijke versie van dit bericht stond de zin "Volgens de juristen van het ziekenhuis heeft het St Jansdal een gebrek aan ruimte." Deze bewering was afkomstig uit het persbericht van BeekmanKlinieken. Aan fysieke ruimte is echter geen gebrek in het ziekenhuisgebouw. Aan de beëindiging van de huurovereenkomst liggen andere redenen ten grondslag, zo laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Daarnaast stond eerder ten onrechte vermeld dat de BeekmanKlinieken naast het St Jansdal-ziekenhuis zat. De plastische chirurgie-kliniek was echter in het ziekenhuisgebouw gevestigd toen dit nog onder de MC-Groep viel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel