Demonstratie tegen 'medische afbraak'

LELYSTAD • Wo 7 augustus 2019 | 18:00 • Woensdag 7 augustus 2019 | 18:00

De SP organiseert dinsdag 27 augustus een demonstratie tegen wat de partij de medische afbraak in Lelystad noemt. De demonstratie vindt plaats bij het provinciehuis. Provinciale Staten bespreken daar 's avonds het advies van toekomstverkenner Bas Leerink over de mogelijkheden voor ziekenhuiszorg in Lelystad.

In het advies aan de Tweede Kamer staat dat de terugkeer van acute verloskunde en een volwaardige spoedeisende hulp in Lelystad niet haalbaar is. De SP is het niet eens met die conclusie. De partij vindt dat de 'medische afbraak' een halt moet worden toegeroepen.

Volgens fractievoorzitter Peter Duvekot van de SP in Dronten zijn er veel redenen waarom Lelystad een volwaardig ziekenhuis zou moeten hebben. "Het is de op één na grootste gemeente van Nederland, de op twee na groenste gemeente van Nederland. Lelystad heeft het grootste speelbos van Nederland. En zoals het er nu uitziet, over een paar jaar een heus volwaardig vliegveld."

Hoewel de Statenvergadering over het zorgadvies kort na de vakantieperiode komt, verwacht de SP een grote opkomst. De demonstratie bij het provinciehuis start 27 augustus om 18:30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel