College: bureaucratie niet boven vluchtelingen

DRONTEN • Wo 4 september 2019 | 12:06 • Woensdag 4 september 2019 | 12:06

Het college van burgemeester en wethouders van Dronten vindt niet dat ze de bureaucratie boven de verantwoordelijkheid voor vluchtelingen stelt. Dat schrijft het college in een brief aan GroenLinks. Die partij stelde kritische vragen omdat het college niet wil dat het azc aan de Vossemeerdijk tijdelijk wordt uitgebreid.

Vanwege een lichte stijging van het aantal asielaanvragen heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de gemeente gevraagd om mee te werken aan een uitbreiding. Het college van B en W vindt dat de gemeenten in Flevoland zich al "bovengemiddeld inspannen" voor de opvang van asielzoekers en huisvesting van statushouders. Dronten vindt dat zij beter gespreid moeten worden over het land.

Bureaucratie voor de mens
GroenLinks vond dat Dronten de uitbreiding had moeten doen en stelde dat het college te bureaucratisch is. Dat houdt in dat een organisatie traag en star is door bijvoorbeeld te veel ingewikkelde regels en een grote hoeveelheid ambtenaren.

Het college schrijft: 'Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de opvang van meer dan 1000 asielzoekers op jaarbasis en de huisvesting van statushouders. We zijn het dan ook niet met u eens dat wij bureaucreatie boven verantwoordelijkheid voor vluchtelingen zetten. De opgave en nood zijn nu wezenlijk anders dan in 2015' (redactie: toen waren er landelijk 60.000 asielaanvragen).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel