SP ziet weinig in opknapbeurt Poldertoren

EMMELOORD • Ma 9 september 2019 | 10:45 • Maandag 9 september 2019 | 10:45

De SP in Noordoostpolder heeft weinig vertrouwen in het plan om de Poldertoren voor zeven ton geschikt te maken voor verhuur. De raad bespreekt dat voorstel maandagavond.

SP-leider Tjitske Hoekstra zegt dat het erg veel geld is, terwijl deskundigen hebben gezegd dat de toren nooit helemaal lekvrij kan worden gemaakt. Bovendien vindt ze dat de gemeente niet de huurbaas moet worden, omdat de onderhoudskosten dan voor Noordoostpolder blijven komen. Hoekstra denkt dat ze weinig steun zal krijgen bij de overige partijen voor haar bezwaren.

Vier miljoen voor eerdere opknapbeurt
De Poldertoren is sinds 1959 het hart van de Noordoostpolder. De gemeente kocht de toren in 2005 en investeerde toen bijna vier miljoen euro in een grote opknapbeurt. Die bleek slecht te zijn uitgevoerd. Er waren veel lekkages en de toren was niet energiezuinig. De VVV/ANWB en museum Nieuw Land vertrokken daarom, en ook restaurant Sonoy ging weg vanwege de aanhoudende lekkageproblemen.

Daarna zijn er plannen geweest om de toren te verkopen. Begin vorig jaar heeft de gemeente bewoners gevraagd om met ideeën te komen. Er kwamen ruim honderd binnen. Noordoostpolder wil de toren technisch aanpassen en de kosten worden geschat op zeven ton.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel