Ondernemers spannen kort geding aan tegen gemeente om komst aanlegsteigers

ALMERE • Ma 9 september 2019 | 12:52 • Maandag 9 september 2019 | 12:52

Een groep ondernemers rond de havenkom in Almere Haven is boos op de gemeente. Die heeft besloten om in de haven aanlegsteigers aan te leggen. Zo wordt er plaats gemaakt voor boten die bij voormalig jachthaven Haddock weg moeten. De ondernemers zijn bang dat het karakter van de havenkom zal veranderen. De ondernemers vinden ook dat ze te laat zijn geïnformeerd over de plannen.

Dat laat advocaat van de ondernemers Barry Swart weten. "Mijn cliënten vrezen dat de pleziervaart en dagjesmensen weg zullen blijven. Op de korte en lange termijn zal dat tot omzet- en winstverlies leiden", licht Swart toe.

De ondernemers stappen nu naar de rechter en spannen een kort geding aan, omdat ze vrezen dat wachten tot de vergunning rond is te lang duurt. "Als de vergunning helemaal rond is, dan zullen de ligplaatsen er al zijn", legt de advocaat uit. "De ligplaatsen zullen dan niet meer verdwijnen."

Het kort geding vindt dinsdagmiddag plaats. Maandagavond vindt er nog een bemiddelingspoging plaats tussen ondernemers en gemeente. "We hopen toch nog tot een oplossing te komen waar iedereen vrede mee heeft", aldus Swart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel