Tijdelijke ligplaatsen voor boten blijven tot 2025 toegestaan

ALMERE • Di 8 juni 2021 | 21:01 • Dinsdag 8 juni 2021 | 21:01

De tijdelijke ligplaatsen voor plezierjachten in de Olstgracht, Havenkom en de Hengelohaven in Almere blijven tot 2025 toegestaan. Dat heeft de gemeente besloten. De ligplaatsen zijn daar aangelegd nadat Haddock bij het Floriadeterrein ophield te bestaan. 300 booteigenaren moesten toen plotseling op zoek naar een nieuwe ligplek.

In oktober 2019 werd voor de nieuwe ligplekken een vergunning afgegeven voor twee jaar. Om te voorkomen dat de booteigenaren wéér op zoek moeten naar een nieuwe plek, is die vergunning nu verlengd. De booteigenaren vreesden dat ze alweer moesten verhuizen, maar daar is nu dus een oplossing voor gevonden.

De eerdere vergunning is afgegeven voor de duur van twee jaar, omdat de gemeenten verwachtte dat er binnen die tijd een blijvende oplossing zou komen.

Lang proces
De gemeenteraad bekijkt op dit moment op welke plek de nieuwe haven moet komen. Als dat besloten is, wordt de komst van de nieuwe haven definitief in gang gezet. Het is volgens de gemeente een lang proces. In 2025 zou de nieuwe haven gebouwd moeten zijn. Als die af is, vervalt de vergunning voor de tijdelijke plekken en moeten de booteigenaren verhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel