Akkoord: één van de twee aanlegsteigers in havenkom geschrapt

ALMERE • Di 10 september 2019 | 10:36 • Dinsdag 10 september 2019 | 10:36

Eén van de twee aanlegsteigers die in de havenkom van Almere Haven zou komen, komt er niet. Dat heeft de gemeente Almere afgesproken met de ondernemers die tegen de komst van de ligplaatsen zijn voor boten die voorheen bij jachthaven Haddock lagen.

Voor de steiger met 13 ligplaatsen zoekt de gemeente in overleg met omwonenden een alternatieve locatie. De andere steiger, met 37 ligplaatsen, wordt vanaf volgende week wel gerealiseerd aan de rechterzijde van de havenkom. Daar kan nog bezwaar tegen worden aangetekend. In een gezamenlijk persbericht schrijven de gemeente Almere en de bezwaarmakers dat ze met het compromis kunnen leven.

Met het akkoord is een kort geding dat de ondernemers tegen de gemeente Almere hadden aangespannen van de baan. Dat kort geding zou dinsdagmiddag dienen.

De ondernemers wilden niet dat er aanlegsteigers worden geplaatst voor boten die bij Haddock moeten wijken voor de Floriade. Ze waren bang dat het karakter van de havenkom verandert. Gevreesd werd dat de pleziervaart en dagjesmensen weg zouden blijven. In het persbericht schrijven gemeente en bezwaarmakers dat als gevolg van de gekozen oplossing de havenkom wel beschikbaar blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel