Nieuw watersportstrand komende zomer klaar

LELYSTAD • Wo 11 september 2019 | 19:49 • Woensdag 11 september 2019 | 19:49

Het geplande nieuwe watersportstrand bij de Hurkende Man bij Lelystad wordt de komende maanden aangelegd. Als alles meezit, kunnen inwoners er volgend jaar zomer al gebruik van maken.

Het strand krijgt een lengte van 400 meter. Dat is 200 meer dan aanvankelijk was gepland. Door het strand uit te breiden, ontstaat er ruimte voor zowel kitesurfers als overige recreanten.

Het strand wordt aangelegd door Rijkswaterstaat dat de afgelopen tijd al volop bezig was met de versterking van de Markerwaarddijk. De provincie draagt 1,8 miljoen euro bij aan de kosten voor de aanleg.

Al in 2015 werd besloten dat het watersportstrand bij Lelystad er mocht komen. Dat het nu pas wordt gerealiseerd, komt doordat Rijkswaterstaat de aanleg wilde meenemen in de werkzaamheden voor versterking van de Markerwaarddijk.

De gemeente Lelystad heeft een vergunning voor de aanleg verstrekt. Daartegen kunnen nog wel bezwaren kunnen worden ingediend. Dit zou de aanleg kunnen vertragen.

In de toekomst nog meer strand?
Mogelijk blijft het in het gebied rond de Markerwaarddijk en de Houtribsluizen niet bij 400 meter nieuw strand. In een gemeentelijk stuk dat beschrijft hoe de kust er in 2030 uit kan zien, is een een nieuw schiereiland te zien dat tot aan de Marker Wadden doorloopt. Ook op dit schiereiland zouden stranden kunnen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel