Diamondiaal toch niet in beroep tegen faillissement

ALMERE • Wo 11 september 2019 | 17:12 • Woensdag 11 september 2019 | 17:12

Wooncoörporatie Diamondiaal in Almere is toch niet in hoger beroep gegaan tegen het onlangs uitgesproken faillissement. Het hoger beroep zou woensdag dienen in Leeuwarden, maar het werd op het laatste moment door Diamondiaal ingetrokken.

Volgens directeur Tom Saal was het beroep kansloos geworden, omdat er bij de curator inmiddels meer financiële claims tegen Diamondiaal blijken te zijn ingediend. Deze komen van voormalige huurders die de kosten van hun gedwongen verhuizing uit een appartementencomplex in Almere Oosterwold vergoed willen hebben. Saal noemt dit opmerkelijk, omdat hij eerder mede namens dezelfde huurders een rechtszaak tegen pandeigenaar Meerwonen zou starten. Hij denkt dat de voormalige huurders in zo'n zaak meer kans op een vergoeding hadden gemaakt dan via een claim bij de curator.

Diamondiaal werd vorige maand failliet verklaard. Dat gebeurde op verzoek van Meerwonen, vanwege een betalingsachterstand van bijna 250.000 euro. Omdat de wooncoörporatie nauwelijks andere schulden had, zag de advocaat kansen voor een hoger beroep. Tijdens dit beroep zou het gerechtshof bekijken op welke gronden het faillissement is uitgesproken en of de rechtbank een juiste beslissing heeft genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel