Sociale Recherche doet onderzoek naar subsidies jeugdzorg

ALMERE • Ma 21 oktober 2019 | 12:38 • Maandag 21 oktober 2019 | 12:38

De Sociale Recherche in Almere onderzoekt of de stichting Inspiratie Inc. subsidies voor de jeugdzorg en de WMO wel goed besteedt. Dat laten burgemeester en wethouders weten aan de gemeenteraad. De raad had om een onderzoek naar besteding van de subsidiegelden gevraagd.

De gemeente vroeg accountantskantoor Deloitte het onderzoek naar Inspiratie Inc. uit te voeren, maar die kreeg onvoldoende betrouwbare informatie boven tafel. Daarop werd de Sociale Recherche ingeschakeld die meer bevoegdheden heeft.

De Sociale Recherche kijkt ook naar de kwaliteit van de zorg die Inspiratie Inc. levert. Aanleiding zijn de zorgen van een onderaannemer in de jeugdzorg die zich bij de gemeente Almere heeft gemeld. Een toezichthouder van de gemeente heeft vervolgens geconstateerd dat Inspiratie Inc. niet de vereiste kwaliteitscertificaten heeft. Ook waren na het vertrek van de onderaannemer onvoldoende gekwalificeerde zorgverleners aanwezig. De gemeente heeft de contracten met de stichting Inspiratie Inc. daarom opgezegd.

Diamondiaal
Aanleiding voor het onderzoek waren de problemen bij woonproject Diamondiaal in Oosterwold waarbij Inspiratie Inc. betrokken was. Zo'n 90 mensen, vooral statushouders, waren daar gehuisvest. Een rechter verklaarde de huurovereenkomsten ongeldig waardoor de huurders moesten vertrekken. Volgens de VVD heeft Inspiratie Inc. verschillende regels geschonden en de partij vroeg toen om een onderzoek naar de subsidies. Dat verzoek kreeg steun van een meerderheid van de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel