Russen willen de landschapskunst afkijken van Flevoland

FLEVOLAND • Do 12 september 2019 | 16:27 • Donderdag 12 september 2019 | 16:27

Nergens ter wereld zijn zo veel landschapskunstwerken te vinden als in Flevoland. In het Russische Naryan-Mar willen ze graag weten hoe zulke landschapskunst wordt gemaakt. Martine van Kampen van LandArt Flevoland geeft daarom lezingen tijdens een symposium in het plaatsje. Naryan-Mar ligt in de buurt van Nova Zembla in het arctische deel van Rusland.

De Russen willen ook landschapskunst gaan bouwen en daarover hebben ze een aantal vragen. Van Kampen kan die voor ze beantwoorden, zo zegt ze. Zo willen de Russen weten hoe kunst en natuur met elkaar in harmonie kunnen bestaan. Ook de Flevolandse samenwerking met natuurorganisaties vinden ze interessant. Verder willen de Russen weten hoe lang het duurt om een landschapskunstwerk neer te zetten en hoeveel bezoekers er op afkomen.

Het symposium in Naryan-Mar duurt nog twee dagen. Het doel is om de Russen uiteindelijk ook naar Flevoland te halen, zo laat Van Kampen weten. Ze kunnen dan met eigen ogen landschapskunstwerken bekijken. Ook een uitwisselingsproject met Nederlandse en Russische kunstenaars is een optie die op tafel ligt.

In Flevoland zijn onder meer de Groene Kathedraal in Almere, Exposure in Lelystad en PIER+HORIZON in Noordoostpolder officiële landschapskunstwerken. Vorig jaar werd het achtste landschapskunstwerk in Biddinghuizen onthuld: Riff, PD#18245

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel