Landschapskunstwerk bij Bremerbergdijk onthuld

BIDDINGHUIZEN • Wo 14 november 2018 | 17:45 • Woensdag 14 november 2018 | 17:45

Het achtste landschapskunstwerk van Flevoland is woensdagmiddag onthuld. Het werk van Bob Gramsma staat bij de Bremerbergdijk in Biddinghuizen en moet 100 jaar Zuiderzeewet verbeelden. Deze wet markeert het ontstaan van Flevoland.

Zowel lokale als nationale politici waren aanwezig bij de opening van "Riff". Zo kwam minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur naar Dronten om het kunstwerk te onthullen en de kunstenaar een symbolische tijdscapsule te overhandigen. De capsule wordt later verwerkt in Riff.

Het landschapskunstwerk is namelijk nog niet helemaal af. De opening is gericht op de eerste fase van het werk die wel is afgerond. Het volledige werk is begin volgend jaar af. "Vandaag is een inhuldiging eigenlijk", vertelt gedeputeerde Rijsberman. "Het is nog niet helemaal klaar. We hebben voor vandaag gekozen, omdat we ook een symposium over het werk hebben", vertelt Rijsberman.

Riff verwijst naar een groot rif op de bodem van de zee, vertelt gedeputeerde Rijsberman. "Maar ik vind het er eigenlijk uitzien als een groot stuk grond dat een meter of zeven wordt opgetild uit de bodem van Flevoland", aldus de gedeputeerde. "Door deze vorm word je heel erg bewust van de rechte, ontworpen strakke lijnen in het Flevolandse landschap."

Voor de totstandkoming van Riff heeft de provincie ruim 700.000 euro uitgetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • Tony

    Ma 19 november 2018 Maandag 19 november 2018

  Nadat ik via Twitter een bericht had gestuurd omtrent dat men bij Omroep Flevoland niet eens weet in welke plaats dit monument nu komt te staan zal ik ook een compliment geven dat het nu wel duidelijk is waar dit monument komt te staan goed staat.

  reageer
 • Joop

    Do 15 november 2018 Donderdag 15 november 2018

  Flevoland zit te springen om huizen! En dan zeven ton gemeenschapsgeld verspillen...

  reageer
 • Johannes

    Wo 14 november 2018 Woensdag 14 november 2018

  Wat een waanzinnige verspilling van gemeenschapsgeld. Kan hier ooit ergens tegenin worden gegaan?

  reageer
 • Hendrik

    Wo 14 november 2018 Woensdag 14 november 2018

  Vanaf deze toren kan straks misschien uitgekeken worden naar de vliegtuigen die vanaf Lelystad Airport zouden gaan vertrekken, precies over dit kunstwerk heen. Gedeputeerde Rijsberman is daar groot fan van, in tegenstelling tot zijn landelijke partijgenoten. Nog maar de vraag of die vliegtuigen ooit zullen komen want er is een kentering gaande. Met dank aan oa @Hoogoverijssel

  reageer
 • flevolander

    Wo 14 november 2018 Woensdag 14 november 2018

  Presentatie boek De Groene Horizon, 50 jaar bouwen aan het landschap in Flevoland ( Oostelijk en Zuidelijk Flevoland).
  Dit is niet de juiste titel want Oostelijk Flevoland viel al in 1957 droog en toen ging men al voortvarend te werk met het landschap.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Moraaridder

    Wo 14 november 2018 Woensdag 14 november 2018

  700.000 euro??? Niet te geloven. Besteed het geld aan goede doelen. Voedselbanken minderbedeelden ipv aan een kunstproject. En ja ik vind ook dat er kunst moet komen en dat kunstenaars geld.moeten verdienen. Maar dit is wel erg overdreven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert