Landschapskunstwerk bij Bremerbergdijk onthuld

BIDDINGHUIZEN • Wo 14 november 2018 | 17:45 • Woensdag 14 november 2018 | 17:45

Het achtste landschapskunstwerk van Flevoland is woensdagmiddag onthuld. Het werk van Bob Gramsma staat bij de Bremerbergdijk in Biddinghuizen en moet 100 jaar Zuiderzeewet verbeelden. Deze wet markeert het ontstaan van Flevoland.

Zowel lokale als nationale politici waren aanwezig bij de opening van "Riff". Zo kwam minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur naar Dronten om het kunstwerk te onthullen en de kunstenaar een symbolische tijdscapsule te overhandigen. De capsule wordt later verwerkt in Riff.

Het landschapskunstwerk is namelijk nog niet helemaal af. De opening is gericht op de eerste fase van het werk die wel is afgerond. Het volledige werk is begin volgend jaar af. "Vandaag is een inhuldiging eigenlijk", vertelt gedeputeerde Rijsberman. "Het is nog niet helemaal klaar. We hebben voor vandaag gekozen, omdat we ook een symposium over het werk hebben", vertelt Rijsberman.

Riff verwijst naar een groot rif op de bodem van de zee, vertelt gedeputeerde Rijsberman. "Maar ik vind het er eigenlijk uitzien als een groot stuk grond dat een meter of zeven wordt opgetild uit de bodem van Flevoland", aldus de gedeputeerde. "Door deze vorm word je heel erg bewust van de rechte, ontworpen strakke lijnen in het Flevolandse landschap."

Voor de totstandkoming van Riff heeft de provincie ruim 700.000 euro uitgetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel