Brandstofdieven actief met speciaal busje

URK • Ma 16 september 2019 | 8:24 • Maandag 16 september 2019 | 8:24

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de A6 bij Lelystad twee 26-jarige brandstofdieven uit Almere aangehouden in een speciaal geprepareerd busje. In de laadruimte stonden twee grote tanks waarin gestolen brandstof zat.

De bus werd aan de kant gezet na een melding vanuit Urk. Bij een tankstation was gezien dat er brandstof gestolen werd. De getuige had het kenteken genoteerd en vertelde de politie ook waar de bus naartoe was gereden.

De politie ontdekte de tanks en stelde vast dat daar 2000 liter gestolen brandstof in zat. De dieven zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Volgens de politie bleek uit onderzoek dat de mannen iets hadden opengebroken zodat ze bij de brandstof konden.De informatie over de identiteit van de twee brandstofdieven is later toegevoegd aan het bericht. De eerder gemelde aanhouding van een derde verdachte kon de politie toch niet bevestigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel