Rechtszaak stilgelegd, recherche direct naar plaats delict

LELYSTAD • Vr 20 september 2019 | 14:23 • Vrijdag 20 september 2019 | 14:23

De rechtszaak tegen een 70-jarige directeur van een woonwinkel in Lelystad is halverwege stilgelegd. Het Openbaar Ministerie vond dat er extra onderzoek nodig was in de zaak en stuurde meteen de recherche naar het pand.

Het OM beschuldigt de directeur ervan dat hij zijn zaak op wilde blazen. Daar wordt extra zwaar aan getild omdat de woonwinkel naast een tankstation ligt.

De brandweer wist op maandag 11 februari een gasexplosie aan de Schroefstraat in Lelystad te voorkomen. Waarschijnlijk stond sinds de zaterdag ervoor de gaskraan helemaal open. Onderzoek wees uit dat de kraan expres was opengezet. Op bewakingsbeelden is te zien dat de directeur op de bewuste zaterdag in de meterkast rommelt. Daar zit onder meer de gaskraan.

De verdachte zelf zegt dat iemand anders het gedaan heeft. Hij beweert dat hij achtervolgd wordt door de verhuurder van een pand waar hij vroeger in zat. Volgens de 70-jarige kun je via de achterdeur op je knieën bij de meterkast komen zonder dat de bewakingscamera dat vastlegt. Het OM wilde dat meteen uitgezocht hebben en vroeg daarom de rechters om de zaak uit te stellen. Die gingen daarmee akkoord.

Het OM blijft de directeur verdenken, ook omdat het niet goed zou gaan met het bedrijf. De man blijft vastzitten. Halverwege oktober wordt de rechtszaak vervolgd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel