COA brengt 600 extra vluchtelingen onder op azc

ALMERE • Wo 25 september 2019 | 15:28 • Woensdag 25 september 2019 | 15:28

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat definitief maximaal 600 extra vluchtelingen onderbrengen op het azc in Almere. De totale capaciteit komt daarmee op 1400 plaatsen.

Omwonenden en bedrijven en verenigingen in de buurt van het azc worden deze week per brief op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een informatieavond op 4 november.

Het stadsbestuur van Almere ging in 2014 al akkoord met de plannen voor een permanente uitbreiding. Door de plotselinge toestroom van asielzoekers in de periode die volgde, kwam de uitbreiding er niet direct. De uitbreiding past volgens de gemeente in het bestaande bestemmingsplan.

Het COA heeft de grond voor de uitbreiding in Almere al in bezit. Eerder was op dezelfde plek een noodopvang voor asielzoekers. Het besluit in Almere past in het beleid van het COA om de opvang van vluchtelingen zo veel mogelijk te verzorgen op locaties die eigendom van het COA zelf zijn.

De permanente uitbreiding wordt volgens de gemeente in 2021 opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel