ChristenUnie Harderwijk stelt vragen over financiering pendelbus

LELYSTAD • Do 26 september 2019 | 19:48 • Donderdag 26 september 2019 | 19:48

De ChristenUnie Harderwijk heeft vragen gesteld over de financiering van de pendelbus van het St Jansdal die tussen Lelystad en Harderwijk rijdt. De gemeente Harderwijk betaalt nu samen met het ziekenhuis voor de pendelbus. De gemeente Lelystad en de provincie Flevoland betalen niet mee.

De partij wil weten wie er verantwoordelijk is voor het initiatief van de bus. Raadslid Marcel Heldoorn zegt dat de partij begrijpt dat er iets moet gebeuren rondom de situatie van het ziekenhuis. Heldoorn vindt het goed dat de gemeente Harderwijk daarin iets wil betekenen, maar vraagt zich af wat de rol van de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland en de zorgverzekeraar hierin is.

Bestuursvoorzitter Relinde Weil zei eerder deze week tegen Omroep Flevoland dat ze in gesprek is met de gemeente Lelystad en de provincies Flevoland en Gelderland over een bijdrage aan de de pendelbus. Die rijdt sinds donderdag gratis voor patiënten en bezoekers tussen beide ziekenhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel