Manager Koeweit Oliehandel getuige in zaak over illegaal transport

LELYSTAD • Do 26 september 2019 | 21:16 • Donderdag 26 september 2019 | 21:16

De manager van Oliehandel Koeweit in Lelystad wordt als getuige gehoord over de verboden afvalolietransporten naar Duitsland. Ook worden de telefoongesprekken van de voormalig directeur terug geluisterd. Dit waren wensen van de advocaat van het bedrijf. Het Gerechtshof Leeuwarden is donderdag akkoord gegaan.

De manager van het bedrijf werkte in de tijd van de illegale transporten als bedrijfsleider. De advocaat denkt dat zij de verboden transporten kan bevestigen. Tussen 2006 en 2010 vond een reeks illegale transporten plaats vanuit Oliehandel Koeweit. In de transportdocumenten stond dat de vrachtwagens en schepen de ladingen naar Groningen brachten. In werkelijkheid gingen ze naar Duitsland. Alleen de voormalig directeur wist hiervan af.

Boete
Na een jarenlang proces legde de rechtbank in 2017 Oliehandel Koeweit een boete op van 450.000 euro wegens milieufraude en valsheid in geschrifte. Ook moest het bedrijf bijna 1 miljoen euro aan inkomsten terugbetalen. Aan de topman werd een taakstraf en een boete opgelegd. De zaak is nu in hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk behandeld gaat worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel