Actiegroep Windbrekers dient klacht in tegen wethouder

SWIFTERBANT • Vr 4 oktober 2019 | 13:06 • Vrijdag 4 oktober 2019 | 13:06

De actiegroep Windbrekers uit Swifterbant heeft een 'officiële klacht' ingediend bij de gemeente Dronten tegen wethouder Roelof Siepel en de ambtenaar die zich bezighoudt met Windplan Blauw. De actiegroep zegt dat Siepel onwaarheden verkondigt. De wethouder stelt dat Windbrekers onjuiste informatie verspreidt.

De actiegroep verzet zich in het bijzonder tegen vijf windmolens van 213 meter hoog die pal langs de rand van het dorp worden gezet. Over en weer vinden zowel Windbrekers als de wethouder dat er onjuiste informatie wordt verspreid. De actiegroep neemt het Siepel bovendien kwalijk dat hij vragen niet zou beantwoorden.

In een brief aan B en W en de gemeenteraad schrijft de actiegroep: "Het gaat om smaad, namelijk het aantasten van de eer en goede naam van hen die op legitieme wijze weerstand bieden tegen de te dicht bij de kern geplande megawindmolens.” De wethouder laat weten geen behoefte te hebben om te reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel