Raadsfracties vragen begrip voor terughoudendheid in kwestie Bouman

NOORDOOSTPOLDER • Vr 11 oktober 2019 | 21:33 • Vrijdag 11 oktober 2019 | 21:33

De vier coalitiefracties en oppositiepartijen GroenLinks en D66 hebben zich in een verklaring voor het eerst uitgelaten over de beschuldigingen die zijn geuit aan het adres van de vertrokken burgemeester Bouman van Noordoostpolder. Ze schrijven onder andere dat ze hopen dat er begrip is voor het feit dat er 'terughoudend' wordt gecommuniceerd over de kwestie.

Volgens de ondertekenaars is er geen bewijs voor grensoverschrijdend gedrag van Bouman, de partijen nemen afstand van de beschuldigingen. Aantijgingen aan het adres van de oud-burgemeester, wethouders en ambtenaren van de gemeente zijn volgens de ondertekenaars 'beschadigend voor de betrokken personen.'

Gemeenteraadslid Sjoerd de Boer (CU/SGP) wilde in een toelichting niet verder ingaan op de beschuldigingen. Wel wilde hij reageren op de suggestie dat wethouders of ambtenaren informatie bewust naar de media hebben gelekt. "Die aantijging werpen wij verre van ons", aldus De Boer.

'Veel sterkte gewenst'
De partijen zeggen te begrijpen dat er nog veel vragen leven bij inwoners van de gemeente Noordoostpolder, maar ze komen nog niet met meer achtergronden over het vertrek van de burgervader. "Wij hopen op begrip voor onze terughoudendheid in onze communicatie hierover naar buiten. Wij wensen alle betrokken partijen veel sterkte toe in deze periode."

PvdA, ONS en de SP hebben de verklaring niet ondertekend. Deze partijen vroegen eerder al wel om een uitgebreid onderzoek. De raad spreekt maandag over het vertrek van Bouman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel