Geen nieuwe vergunningen Floriade door stikstofproblematiek

ALMERE • Wo 16 oktober 2019 | 22:50 • Woensdag 16 oktober 2019 | 22:50

Alle vergunningaanvragen voor de Floriade zijn stil komen te liggen. Dat blijkt uit navraag bij de gemeente Almere. Het gaat om zowel het evenement als de woonwijk die gebouwd gaat worden. Volgens de gemeente is niet in te schatten wanneer er meer duidelijkheid is over de vergunningen.

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt geraakt door de uitspraak van de Raad van State over stikstofuitstoot. De gemeente onderzoekt nu welke maatregelen moeten worden genomen om het passend te krijgen met het bestemmingsplan.

Eerder liet wethouder Maaike Veeningen al weten zich zorgen te maken over de stikstofproblematiek. De wethouder wil kijken of woningen op het Floriade-terrein stikstofvrij gebouwd kunnen worden. Daarnaast wil ze dat mensen met het openbaar vervoer naar de Floriade kunnen komen.

Programma Aanpak Stikstof (PAS)
Het PAS is een programma dat de stikstofuitstoot in natuurgebieden moest terugdringen. In deze gebieden zou een overschot zijn aan stikstof (ammoniak en stikstofoxiden). Daarbij zou het PAS economische groei moeten bieden. Dat programma bleek echter in strijd te zijn met Europese regelgeving. De Raad van State heeft daarom begin dit jaar een streep gezet door het PAS. Daardoor lopen projecten in de buurt van beschermde natuurgebieden in ieder geval vertraging op, mogelijk komen ze in gevaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel