Vergunning Weerwaterbrug naar Floriade teruggetrokken

ALMERE • Wo 23 oktober 2019 | 16:25 • Woensdag 23 oktober 2019 | 16:25

De vergunning om een slingerende brug te bouwen vanaf de Floriade over het Weerwater naar de Filmwijk, is teruggetrokken. Dat heeft bouwer Strukton gedaan. Volgens de gemeente Almere is dat wel in goed overleg gebeurd.

De bouwvergunning was gebaseerd op een voorlopig ontwerp, waarbij nog niet alle constructieve problemen waren opgelost. Bouwbedrijf Strukton gaat volgende week met de gemeente praten over het definitieve ontwerp. Als dat wordt goedgekeurd komt er een nieuwe aanvraag voor een vergunning.

Het bedrijf won bijna een jaar geleden een wedstrijd van de gemeente Almere. Ondernemers werden uitgedaagd om met innovatieve, circulaire ontwerpen te komen. De brug moet onder meer worden gebruikt door bezoekers van de Floriade. Strukton won en wilde al in september beginnen met de bouw. De brug zou eigenlijk volgend jaar al af zijn.

De gemeente Almere denkt dat het later indienen van de bouwvergunning er niet voor zorgt dat de brug niet af is als de Floriade begint. "We gaan er vanuit de dat de brug in de zomer 2021 wordt opgeleverd", laat een woordvoerder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel