Belangrijke mijlpaal bij bouw Reevesluis 

DRONTEN • Ma 28 oktober 2019 | 14:20 • Maandag 28 oktober 2019 | 14:20

De bouw van de Reevesluis in het Drontermeer heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Scheepvaartverkeer moet vanaf maandag door sluizencomplex varen. Dat kan alleen op bepaalde tijden. Tot voor kort hadden boten nog geen last van die beperking. De deuren van de sluis staan wel nog constant open, aangezien het waterpijl aan beide kanten nog gelijk is. Dat gaat in de toekomst veranderen.

De Reevesluis maakt onderdeel uit van een groot project om het gebied rond Kampen te beschermen bij hoogwater. De rivier de IJssel heeft een aftakking gekregen waarmee water afgevoerd kan worden richting het Drontermeer. Om te voorkomen dat dit water richting het Veluwemeer stroomt wordt de sluis gebouwd. De Reevesluis gaat straks de Roggebotsluis vervangen die drie kilometer noordelijker ligt.

De komst van de sluis zorgt ervoor dat het waterpeil van het Drontermeer gaat veranderen. Daarom wordt de komende tijd ook de dijk langs het meer opgehoogd en moeten er bij vakantieparken die aan het water liggen aanpassingen worden gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel