Grote schade aan woning door vuurwerkbom

URK • Zo 3 november 2019 | 8:47 • Zondag 3 november 2019 | 8:47

Een zware explosie heeft afgelopen nacht grote schade aangericht bij een hoekhuis aan de Golfoploop op Urk. Kort na 2:30 uur werd de voordeur met een enorme knal weggeblazen. Ook binnen ontstond veel schade.

Volgens de politie is de explosie veroorzaakt vanaf de buitenkant van de woning. Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk gebruikt. Binnen in de woning is een muur weggeblazen, is te zien op foto's. Ook zijn er dakpannen losgekomen. De gastoevoer naar de woning is uit voorzorg afgesloten.

Inmiddels is een landelijk team van de politie op Urk aanwezig. Volgens een woordvoerder gaat dit team van binnenuit een 3D-analyse van de explosie maken.

De bewoners kwamen met de schrik vrij. Zij zijn voorlopig elders ondergebracht. De politie tast nog volledig in het duister over het motief van de dader of daders. "Dit is zo ernstig dat we het tot op de bodem gaan uitzoeken", zegt een politiewoordvoerder. "Daarom willen we graag in contact komen met mensen die meer weten en met getuigen die verdachte personen of voertuigen bij de woning hebben gezien."

Zondagavond is onder inwoners van Urk een Burgernet-bericht verspreid waarin getuigen of mensen met informatie worden opgeroepen zich te melden. Het is ongebruikelijk dat een Burgernet-melding zoveel uur na een incident nog wordt verstuurd, maar de politie benadrukte nogmaals dat zij de zaak hoog opneemt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel