Rechtszaak over verdwijntruc dader vuurwerkbomaanslag

URK • Do 22 juli 2021 | 6:40 • Donderdag 22 juli 2021 | 6:40

Een 25-jarige Urker moet donderdag voor de politierechter verschijnen omdat hij Bert van H. uit Espel zou hebben geholpen om uit handen van de politie te blijven. Van H. was eind 2019 betrokken bij een aanslag met een vuurwerkbom, waardoor een huis aan de Golfoploop op Urk ernstig beschadigd raakte. Het getroffen gezin moest maandenlang ergens anders wonen, omdat het huis na de explosie onbewoonbaar was.

Na de ontploffing sloeg Van H. op de vlucht. De politie was maandenlang naar hem op zoek. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 25-jarige Urker hem geholpen om zich schuil te houden. De man kan daarvoor een gevangenisstraf van een half jaar krijgen, of een geldboete van 8700 euro.

De daders van de vuurwerkbomaanslag werden al eerder veroordeeld. Bert van H. kreeg 4 jaar gevangenisstraf opgelegd. De andere dader, Harm-Hendrik S. uit Urk, werd veroordeeld tot 5 jaar cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel