Celstraf en tbs voor man die jongens dwong naaktfoto's te sturen

ZEEWOLDE • Di 5 november 2019 | 16:33 • Dinsdag 5 november 2019 | 16:33

Een 21-jarige man uit Zeewolde is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een celstraf van 105 dagen en tbs met voorwaarden. Tussen 2016 en 2018 benaderde hij minderjarige jongens in Zeewolde en liet hen naaktfoto's van zichzelf sturen. Als ze dat deden werden ze daarna afgeperst en bedreigd. Als ze niet nog meer foto's stuurden dreigde hij de foto's op internet te zetten.

De verdachte deed zich op verschillende chatsites voor als een meisje om het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen. Het lukte hem om jongens naaktfoto's van zichzelf te laten maken en die naar hem door te sturen. Vervolgens maakte hij er screenshots van en dreigde die op internet te zetten.

Volgens de rechtbank heeft hij zich hiermee schuldig gemaakt aan het vervaardigen, bezitten en verwerven van kinderporno. Het wordt hem kwalijk genomen dat hij geen enkele rekening hield met de gevolgen voor de slachtoffers.

Deskundigen stellen dat er sprake is van een ziekelijke stoornis en een bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling bij de man. Dat betekent dat iemand geen goede ontwikkeling van puber naar volwassene heeft gehad. Vandaar dat een tbs-behandeling noodzakelijk is. Omdat de behandeling al is begonnen heeft de man een gevangenisstraf gekregen die gelijk staat aan het aantal dagen dat hij al in voorarrest zat.

In een eerste versie van het bericht noemden we Deventer als de woonplaats van de dader. Het is echter Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel