Leraren staken, meeste scholen dicht

FLEVOLAND • Wo 6 november 2019 | 10:10 • Woensdag 6 november 2019 | 10:10

Een overgrote meerderheid van de Flevolandse leerkrachten doet vandaag mee aan de landelijke onderwijsstaking. De meeste basisscholen in Flevoland zijn dicht. Op het Stadhuisplein in Lelystad demonstreerden zo'n 200 leraren. Bij het Topsportcentrum in Almere Poort is ook een demonstratie gehouden. Ook daar kwamen een paar honderd leraren op af. In Noordoostpolder was er een manifestatie waar in totaal 100 kinderen, ouders en leerkracht op afkwamen.

De leraren staken voor een hoger salaris, een lagere werkdruk en aandacht voor het tekort aan leraren. De vorige week door het kabinet toegezegde 460 miljoen euro is volgens de onderwijsbonden niet genoeg. Zij willen dat er structureel meer geld naar het onderwijs gaat.

Meeste scholen Urk open
Op Urk waren de meeste basisscholen vanochtend gewoon open. Zoals de Koningin Wilhelminaschool. Daar staan de directeur en leerkrachten achter de stakingsdoelen en vinden ook zij dat er structureel extra geld moet komen voor het onderwijs. Toch besloten zij niet te staken om de kinderen en de ouders niet te duperen. Ook speelde mee dat hun schoolvereniging Rehoboth de keuze aan de leerkrachten zelf over liet en geen gezamenlijk standpunt innam. Slechts twee Rehoboth-scholen hielden de deuren gesloten.

In Noordoostpolder boden de kinderen onderwijswethouder Hans Wijnants boekjes, posters en knutselwerken aan. Hiermee wilden ze laten zien hoe groot het probleem is.

Demonstratie Stadhuisplein Lelystad

Stadhuisplein Lelystad

In de Tweede Kamer wordt vandaag gesproken over de onderwijsbegroting. Voorafgaand aan het debat heeft minister Slob van Onderwijs al gezegd dat hij niet van plan is meer geld toe te zeggen.

Demonstratie Topsportcentrum Almere Poort

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel