Stakende leraren helpen zorgmedewerkers

DRONTEN • Wo 6 november 2019 | 15:23 • Woensdag 6 november 2019 | 15:23

Een groep van twintig leraren van basisschool De Klimboom in Dronten ging na de onderwijsmanifestatie in Lelystad medewerkers van woonzorgcentrum Coloriet De Regenboog in Dronten helpen.

De leraren hadden een aantal activiteiten bedacht om bewoners van de zorginstelling te vermaken, zoals bloemschikken, sjoelen en koekjes bakken. Ook gingen zij met een groep ouderen wandelen naar de weekmarkt in het dorp.

Het initiatief is bedacht door lerares Eline van Putten en de directeur van de school Ludo van Doornik. Alléén maar staken vinden zij niet genoeg. Volgens hen hebben medewerkers in de zorg het ook ontzettend zwaar. Door hoge werkdruk is er weinig tijd om leuke activiteiten voor de ouderen te organiseren.

De moeder van Eline van Putten werkt in De Regenboog. Zij merkt dat er weinig verschillen zijn tussen werken in de zorg en in het onderwijs. : " jonge kinderen in onze samenleving kunnen niet zelf van zich laten horen. Dat moeten wij doen. Oudere mensen hebben exact hetzelfde. Daarom kiezen wij voor deze groep om ze te helpen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel