Karpers uit sloten Oostvaardersplassen overgezet naar Markermeer

FLEVOLAND • Do 7 november 2019 | 21:08 • Donderdag 7 november 2019 | 21:08

Bijna 700 kilo aan karpers is deze week vanuit sloten in de Oostvaardersplassen overgezet naar het Markermeer. Het overzetten van de vissen was nodig, omdat de sloten binnenkort worden uitgebaggerd.

De vissen zijn gevangen en vervolgens vervoerd in een watertank. Ze zijn bij de Blocq van Kuffelersluis in Almere in het Markermeer vrijgelaten.

Zendertjes
Vorig jaar zijn zeventig karpers in het Markermeer uitgezet met een zendertje. Doel was om te onderzoeken of het meer een goed vervangend leefgebied is voor de vissen. Uit onderzoek bleek dat de karpers het er goed doen.

Meer karpers volgen
Inmiddels worden ook voorbereidingen getroffen om de vissen in de Grote Plas in het natuurgebied te vangen en over te zetten. Dat is nodig, omdat het waterpeil in de Oostvaardersplassen de komende maanden actief wordt verlaagd. Daardoor moet een moerasgebied ontstaan, wat de vogelstand in het gebied moet verbeteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel