Weekenddiensten tijdens staking ziekenhuis

ALMERE • Vr 8 november 2019 | 16:17 • Vrijdag 8 november 2019 | 16:17

Personeel van het Flevoziekenhuis in Almere gaat waarschijnlijk staken op woensdag 20 november. Dat zegt een woordvoerder van het actiecomité. Op die dag zullen weekenddiensten worden gedraaid.

Het is dan niet mogelijk om afspraken in te plannen. Patiënten kunnen alleen terecht voor spoedeisende zaken. Aanstaande woensdag praat het actiecomité met het bestuur en wordt duidelijk of de staking definitief doorgaat.

Als er daadwerkelijk gestaakt gaat worden, zal volgens een woordvoerder van het actiecomité een groot deel van het personeel in Almere meedoen. Het idee is om met spandoeken rond het ziekenhuis te lopen. Ook wordt gezamenlijk een lied gezongen.

Personeel zou volgens vakbond FBZ overigens door het Flevoziekenhuis ontmoedigd worden om mee te doen aan de staking. Het ziekenhuis herkende zich niet in die uitspraak.

Hoe zit het met andere ziekenhuizen in de provincie?
Een woordvoerder van het St Jansdal laat weten dat het personeel daar waarschijnlijk ook gaat staken. Het is nog niet zeker op welke afdelingen. Daarmee is ook nog niet duidelijk of personeel van de locatie Lelystad staakt. Aankomende maandag komt daar meer duidelijkheid over. Dan heeft het bestuur een gesprek met de vakbonden. De woordvoerder zegt dat ook in het St Jansdal de spoedeisende hulp gewoon doorgaat in het geval van een staking.

Ook de Emmeloordse vestiging van het Antonius ziekenhuis lijkt mee te doen met de staking. Volgende week vrijdag wordt de knoop doorgehakt, zegt een woordvoerder.

Eerste landelijke staking
Op 20 november wordt de eerste landelijke ziekenhuisstaking gehouden. Werknemers willen een betere cao. Al 80 locaties door het hele land hebben zich bij de staking aangesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel