Inwoners hebben geld over voor leuker zwembad

EMMELOORD • Do 14 november 2019 | 19:04 • Donderdag 14 november 2019 | 19:04

Inwoners van Noordoostpolder willen best meer entree voor zwembad het Bosbad in Emmeloord betalen als het bad leuker wordt. Dat blijkt uit een enquête die door een onderzoeksbureau onder 500 mensen is gehouden.

Wat het college betreft, blijft het vanwege de kosten bij een opknapbeurt. Van raadsleden mag de renovatie wel wat uitgebreider.

Uitgebreide renovatie met nieuwbouw
In het onderzoek geven 8 op de 10 inwoners aan een voorkeur te hebben voor een uitgebreide renovatie met nieuwbouw. Ze willen vooral een ‘plezier-factor’ toevoegen aan het huidige zwembad. Zoals extra glijbanen, activiteiten voor de jeugd en een interactief kinderbad.

De enquête wijst ook uit dat 7 op de 10 inwoners bereid zijn om meer te betalen als het Bosbad vernieuwd is en dat zij vaker zouden gaan zwemmen.

Nieuwe berekeningen
Op basis van de enquête worden er nieuwe berekeningen gemaakt. Zo wordt gekeken naar wat een glijbaan kost en naar de mogelijkheid van een fonteinenpark buiten. Daarnaast gaat de gemeente ook het samenvoegen van de huidige kleinere baden tot één nieuw multifunctioneel bad en een nieuw kinderbad doorrekenen.

Naar verwachting kan de raad in februari 2020 over een voorstel besluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel