Flevopitch: 'onderzoek gang van zaken rond de stadsverwarming Almere'

FLEVOLAND • Wo 20 november 2019 | 6:33 • Woensdag 20 november 2019 | 6:33

Onderwerpen inbrengen voor de Flevopitch kan nog altijd. De inschrijftermijn sluit maandag 12:00 uur. Omroep Flevoland en Follow the Money hebben tot nu toe een kleine 30 onderzoeksideeën gekregen.

Begin december wordt duidelijk welk onderwerp de redacties verder gaan uitdiepen. Eén van de ingediende pitches gaat over de stadsverwarming in Almere. Een kwestie die al weer jaren duurt. Betalen de gebruikers van stadsverwarming nu wel of niet meer dan de mensen die hun huis verwarmen met aardgas?

De zaak is al meerdere keren voor de rechter geweest, maar dat heeft niet geleid tot aanpassingen van de tarieven. De gemeente zou volgens Hans Everhardt, de indiener van de pitch en fractievoorzitter van de SP in Almere, te weinig hebben gedaan om de belangen van 111.000 inwoners te dienen.

Zelf pitchen of stemmen
Heb je zelf een goed voorstel om te onderzoeken of wil je jouw stem uitbrengen op deze of op een andere pitch, bezoek dan onze speciale pagina omroepflevoland.nl/flevopitch. Je kunt jezelf daar ook aanmelden als je veel weet over een bepaald onderwerp en wilt bijdragen aan het onderzoek.

Windpark A27
Zoals deskundigheid over windmolens en gezondheidsschade bijvoorbeeld. Zo kregen we een pitch binnen van iemand zichzelf C.11 noemt. Het windpark langs de A27 in Almere komt volgens de indiener erg dicht bij de huizen te staan. Zo dicht dat het park bijvoorbeeld in Duitsland en Denemarken niet zou mogen in verband met gezondheidsbezwaren. Deze kwestie moet onderzocht worden om te voorkomen dat bewoners van Oosterwold en Vogelhorst ziek worden, aldus C.11.

Volgende week blijven vijf pitches over waar je op kunt stemmen. Uiteindelijk wordt één onderwerp door de redacties van Omroep Flevoland en Follow the Money diepgaand onderzocht. Het onderzoek start 2 december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel