Verbreding A6 loopt vertraging op door stikstofproblematiek

FLEVOLAND • Wo 20 november 2019 | 20:09 • Woensdag 20 november 2019 | 20:09

De verbreding van de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad loopt vertraging op door de problemen met stikstofuitstoot. Minister Cora van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat ze uitgaat van een vertraging van 1 tot 3 jaar. Gedeputeerde Jan de Reus zegt in een eerste reactie verrast en teleurgesteld te zijn door het nieuws.

Vorige week liet het kabinet nog weten dat er geen gevolgen zouden zijn voor de verbreding, vanwege de maatregelen die landelijk worden genomen, zoals het verlagen van de maximumsnelheid.

De verbreding van twee naar drie rijstroken zou in 2021 beginnen en in 2024 klaar zijn. De verbreding moet onder meer zorgen voor een betere bereikbaarheid van Lelystad Airport.

In haar brief schrijft Van Nieuwenhuizen dat de dijkversterking bij Trintelhaven langs de Markerwaarddijk, geen vertraging oploopt.

Tientallen miljoenen euro's
De minister noemt meerdere grote infrastructuurprojecten in Nederland die jaren vertraging oplopen. Sommige projecten worden mogelijk helemaal afgeblazen. Minister Van Nieuwenhuizen schrijft dat de kosten voor de vertraging al zijn opgelopen tot tientallen miljoenen euro's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel