Almeerders willen andere afvalstoffenheffing

ALMERE • Vr 22 november 2019 | 16:06 • Vrijdag 22 november 2019 | 16:06

Almeerders willen een afvalstoffenheffing op basis van de grootte van hun huishouden. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente die ruim 600 keer is ingevuld.

In Almere betaalt iedereen hetzelfde voor het ophalen van huiselijk afval en grofvuil. Iemand die alleen in zijn huis woont, betaalt dus hetzelfde als een gezin. Dat is een uniek systeem in de provincie.

Als straks wordt geluisterd naar de wens van de Almeerders gaan alleenstaanden straks minder afvalstoffenheffing betalen. De kans dat een gezin dan meer gaat betalen, is groot. Eerder begon oud-wethouder Tjeerd Herrema al een petitie om de afvalstoffenheffing voor alleenstaanden omlaag te krijgen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat Almeerders ook willen dat de afvalstoffenheffing voor alle inwoners omlaag gaat. Ook wil het grootste deel niet extra betalen voor het ophalen van grofvuil en het legen van de bladkorven die in de wijken staan.

Nieuw afvalbeleid
De gemeente is bezig met een nieuw afvalbeleid. Daarom wordt deze enquête gehouden volgens een woordvoerder. Naast dit onderzoek is de gemeente ook bezig met proeven en onderzoeken zoals Almere in de Peiling.

Het doel van dat nieuwe beleid is dat afval straks nog beter wordt gescheiden. Uit dat gescheiden afval kunnen dan grondstoffen worden gewonnen. Die moeten op hun beurt weer geld opleveren. De gemeente kon niet zeggen of de afvalstoffenheffing aangepast wordt in de toekomst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel