Lichamen gevonden in gezonken kotter

URK • Zo 1 december 2019 | 12:58 • Zondag 1 december 2019 | 12:58

De twee vermiste Urker vissers zijn vrijwel zeker door duikers gevonden. Dat meldt de Landelijke Eenheid Politie. In de stuurhut van de gezonken garnalenkotter UK-165 zijn twee lichamen aangetroffen.

De lichamen zijn met het kustwachtvaartuig Zeearend naar Den Helder gebracht. Ze worden zondagmiddag geïdentificeerd om honderd procent zekerheid te krijgen, meldt de politie.

De UK-165 zonk donderdagochtend vroeg. Het wrak werd dezelfde dag gevonden met sonar. Donderdag werd er ruim elf uur gezocht naar de twee bemanningsleden, de 41-jarige Jochem Foppen en de 27-jarige Hendrik-Jan de Vries. Daarbij werden helikopters en een vliegtuig en reddingsschepen van de Kustwacht ingezet. Ook viskotters zochten mee.

Duikers konden pas zaterdag het water in omdat de zee eerst te ruig was. Daarbij hebben ze eerst de buitenkant van het schip geïnspecteerd. Vanmorgen konden ze voor het eerst bij het schip naar binnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel